Кримінал

Прокуратурою доведено в суді незаконність використання 250 га земель на Чернігівщині

Постановою Північного апеляційного господарського суду від 12.07.2023 залишено без змін рішення Господарського суду Чернігівської області від 28.03.2023, яким задоволено позов прокуратури в інтересах держави в особі Новгород-Сіверської міської ради, ГУ Держгеокадастру в області до одного з лісогосподарських підприємств регіону – філії ДСГП «Ліси України» та приватного суб’єкта господарювання про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі площею майже 250 га та оціночною вартістю 146 млн грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хмільні вихідні: на Чернігівщині патрульні затримали 28 п’яних водіїв

Прокурором встановлено, що відповідачі, попередньо уклавши договір про спільний обробіток землі, не проводили спільної діяльності на землях, а весь цикл з виробництва агропродукції здійснювався виключно приватним підприємством з метою отримання прибутку.

Вказане свідчить про укладення сторонами удаваного правочину, за яким лісогосподарським підприємством передано в оренду приватній структурі майже 250 га земель державної власності, що перебували у нього на праві постійного користування.

У ході перегляду справи суд залишив без задоволення апеляційні скарги відповідачів, а рішення суду першої інстанції про визнання недійсним договору про спільний обробіток землі – без змін.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button