Кримінал

Поліція Чернігівщини повідомила про підозру у заволодінні майже півмільйона гривень бюджетних коштів

Слідчі Головного управління Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області розслідують дії підрядника та посадовця, які підозрюються у заволодінні бюджетними коштами на спорудження лікарні у Талалаївці.

Досудове розслідування встановило, що гроші з бюджету виділялися на будівництво медичного закладу у 2016 та 2017 роках. За проектом, об’єкт складається з дільничної лікарні на 100 ліжок та поліклініки на 200 щоденних відвідувань. Будівництво відбувалося згідно з договором, укладеним між підрядною організацією та профільним управлінням облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині викрили угруповання з розкрадання нафти

За даними слідства, до актів приймання будівництва були внесені неправдиві відомості. Обсяги фактично виконаних будівельних робіт виявилися істотно завищеними. Поліція вважає, що керівник підрядної організації у змові з технічним фахівцем профільного підрозділу обласної влади умисно склали документацію таким чином, аби заволодіти бюджетними грошима. Збиток державі оцінюється у понад 450 тисяч гривень.

Слідчий обласної поліції оголосив підряднику та посадовцю про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених низкою статей Кримінального кодексу України:

ч.1 статті 366 (службове підроблення);

ч.4 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб);

ч.2 статті 358 (підроблення документів).

Максимальна санкція за найтяжчою з них — позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певними видами діяльності ще на 3 роки.

Тривають слідчі дії.

Сектор комунікації

поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button