Кримінал

Поліція Чернігівщини встановила осіб, які вкрали старожитності з двох музеїв (Фото)

Упродовж доби співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Чернігівській області разом з колегами з Новгород-Сіверського і Чернігівського районів встановили осіб, які проникли в два музеї та викрали звідти історичні цінності.

Інформація про зникнення речей надійшла до поліції зранку 1 березня одразу від співробітників двох музеїв на Чернігівщині – в Ріпках та Коропі.

Як розказали заявники поліції, з Ріпкинського краєзнавчого музею невідомі викрали залишки мушкету козацької доби, муляж револьверу 1920-го року випуску та три вишиванки 19-го століття. З Коропського регіонального історико-археологічного музею — дві ікони, два самовари, форму моряка часів Другої Світової війни з нагородами, український національний жіночий одяг, макет револьвера, муляжі двох кольчуг та одного меча. Крім того, з сейфу музею викрали гроші. Точно сума збитків наразі підраховується.

  • На місця подій в Ріпки та Короп виїхало керівництво місцевих поліцейських підрозділів, слідчо-оперативні групи, дільничні офіцери, групи реагування патрульної поліції.  До обох музеїв злодії проникли однаковим способом — пошкодили замки на вхідних дверях, — розказав начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області Володимир Нідзельський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривавий відпочинок на озері: бахмачанин ледь не зарізав чоловіка

У ході оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що неподалік одного з музеїв був помічений автомобіль «Тойота». Цей же автомобіль вихідними свідки бачили біля готелю в Коропі. Поліцейським вдалося встановити маршрут пересування зловмисників.

З Чернігівської області авто попрямувало до столиці, де чоловіки розділили накрадене на двох. Один з подільників залишився у Києві, а інший поїхав на Одесу. Завдяки колегам з Київщини та Одещини чернігівські оперативники одночасно затримали фігурантів кримінального провадження разом із краденими з музеїв речами.

Один з затриманих був судимий за крадіжки, інший — відбував покарання за вбивство. Чоловіків затримано, з ними проводяться слідчі дії.

Поліція розслідує провадження за частиною 3 статті 185 — крадіжка, поєднана з проникненням  в приміщення, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button