Кримінал

Поліція розслідує факт забруднення землі промисловими відходами на Сновщині (Подробиці)

Учора, 4 квітня, поліція Чернігівської області повідомила про факт забруднення землі промисловими відходами на околиці Сновська. Його виявили поліцейські сектору реагування патрульної поліції. Під час патрулювання вони помітили трактор, який зливав у поле невідому рідину.

Наталія Слабеняк, речниця поліції Чернігівщини в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначила, що рідина – це відходи від виробництва молокопродуктів на одному з місцевих підприємств.

«Правоохоронці одразу ж викликали на місце події слідчо-оперативну групу, яка приїхала та задокументувала цю діяльність. Транспортний засіб було вилучено, а також були відібрані зразки рідини, яка зливалася в поле. Це було зроблено для того, щоб у подальшому провести відповідні експертизи й експертні дослідження. Заборонену діяльність на момент прибуття поліції було припинено», – розповіла Наталія Слабеняк.

Вона відкинула припущення, що відходи, якими було забруднено землю, пов’язані з місцевим спритзаводом.

«Це не спирт, і рідина не має жодного стосунку до алкоголю», – пояснила речниця поліції Чернігівщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новгороді-Сіверському руйнується Тріумфальна арка: заборонили рух транспорту

За цим фактом відкрите кримінальне провадження за статтею 239 Кримінального кодексу України – це забруднення або псування земель.

«Чому тракторист вирішив так вчинити, буде встановлено під час слідчих дій. Нині відбувається опитування свідків, учасників і фігурантів справи. Загалом усі обставини ситуації з’ясуються у процесі розслідування, аби надалі не допустити забруднення земель», – зазначила Слабеняк.

Стаття, за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає штраф до 4 тисяч неоподаткованих мінімумів або позбавлення права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Спілкувалася Ірина Осташко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button