Кримінал

Поліція застерігає громадян від шахрайської схеми з «грошовими виплатами»

Поліцейські закликають громадян не переходити за сумнівними посиланнями в Інтернеті та не вводити секретні паролі своїх банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Про це повідомляє поліція Прилуцького району.

25 серпня до поліції звернулася 39-річна прилучанка із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло більше 36 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що вона отримала повідомлення з посиланням про оформлення «грошової допомоги». Жінка перейшла за вказаним посиланням, де їй запропонували ввести номер та пін-код картки для нібито оформлення грошової виплати. Потерпіла виконала ці умови, після чого з її картки зникли кошти.

Нині поліція розшукує причетного до шахрайства у рамках відкритого кримінального провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвався працівником банку й ошукав жінку з Городні на 700 тисяч гривень

Поліція наполегливо рекомендує: по телефону або в Інтернеті нікому не повідомляйте жодних відомостей про свої банківські картки. Адже переходячи за сумнівними посиланнями, ви даруєте зловмисникам свої персональні дані. В результаті чого шахраї можуть привласнити всі заощадження з ваших банківських рахунків.

Пам’ятайте: інформацію про справжні державні виплати та порядок їхнього отримання потрібно перевіряти лише з офіційних джерел.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button