Кримінал

Полковник медслужби за гроші намагався «відмазати» військовослужбовця від участі в бойових діях

Сьогодні, 18 квітня, військова прокуратура Центрального регіону України викрила полковника медичної служби запасу, фельдшера однієї з військових частин на Чернігівщині, після отримання 1500 доларів США неправомірної вигоди.

Використовуючи особистий авторитет завдяки військовому званню, тривалому проходженню військової служби в минулому та особисті дружні стосунки з командуванням військової частини, цей медпрацівник обіцяв і планував вплинути за отримані кошти на службових осіб військової частини для прийняття ними рішення про уникнення сержанту цієї частини відрядження до зони АТО й отримання останнім відпустки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зять голови облради Вдовенка попався на хабарі

Викриття відбулося в рамках здійснення досудового розслідування кримінального провадження за ст. 369-2 ч. 3 КК України за процесуального керівництва військової прокуратури Чернігівського гарнізону Центрального регіону України слідчими слідчого управління ГУНП у Чернігівській області спільно з працівниками Управління захисту економіки в Чернігівській області під час проведення невідкладних слідчих (розшукових) дій.

Військового фельдшера затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. У ході особистого обшуку виявлено та вилучено кошти в сумі 1500 доларів США.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру за ст. 369-2 ч. 3 Кримінального кодексу України, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подробиці затримання на хабарі керівника Коропської РДА

Довідково: ст. 369-2 ч. 3 КК України, «пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, якщо неправомірна вигода надавалася службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб, — караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років із конфіскацією майна або без такої».

Джерело: прес-служба військової прокуратури

Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button