Кримінал

Порушники на Стрижні наловили зарибленого коропа

27 травня 2021 року під час проведення рибоохоронного рейду на р. Стрижень в районі Стрілецької Набережної у м. Чернігів Чернігівським рибоохоронним патрулем викрито два грубих порушення Правил рибальства.

В першому випадку чернігівець виловив 38 екз. вселеної молоді коропа, загальною вагою понад 7 кг, чим перевищив добову норму вилову більш ніж у два рази. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 11 628 грн. Рибу врятувати не вдалося.

Інший житель м. Чернігів вийшов порибалити на річку з двома сітками «рамка». Патруль нагодився вчасно, порушник не встиг наловити риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У річку Стрижень вселено півтори тонни молоді коропа (Фото)

В обох випадках на громадян складені протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справ будуть передані до Деснянського районного суду у м. Чернігові для винесення рішення про притягнення винних осіб до відповідальності. Рибу і заборонені знаряддя лову вилучені.

Нагадаємо, що за день до цього до річки Стрижень, на третій водоймі в районі Стрілецької Набережної, було випущено більше 15 тис. екземплярів молоді коропа, загальною вагою 1 515 кг.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Джерело: сайт Чернігівського рибоохоронного патруля

Ще статті по темі

Back to top button