Кримінал

Посадовця Городнянської ТГ зобовʼязали відшкодувати майже 1,1 млн гривень

За втручання прокуратури до спеціального фонду охорони навколишнього природного середовища стягнуто майже 1,1 млн грн. Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

Рішенням Городнянського районного суду Чернігівської області від 02.08.2023 задоволено позов прокурора та зобов’язано посадовця Городнянської територіальної громади відшкодувати майже 1,1 млн грн шкоди, завданої незаконною порубкою дерев шляхом перерахування коштів до спеціального фонду місцевого, обласного та Державного бюджетів.

Прокурором встановлено, що в результаті незаконних дій одного із посадовців Городнянської територіальної громади, підроблення та видачі ним офіційних документів, за відсутності погодження з органом місцевого самоврядування на території одного з населених пунктів здійснено протиправну вирубку зелених насаджень.

Унаслідок таких дій було незаконно видалено 267 дерев, чим завдано навколишньому природному середовищу збитків на суму майже 1,1 млн грн.

З огляду на все це, прокурор звернувся до суду з позовом про стягнення з винної посадової особи суми заподіяних збитків.

У ході судового розгляду справи прокурором доведено, що внаслідок незаконних дій посадовця протиправно видалено зелені насадження і сума заподіяних збитків підлягає стягненню саме з нього.

Ще статті по темі

Back to top button