Кримінал

Працівники податкової викрили схему мінімізації митних платежів (Фото)

У межах проведення операцій «Рубіж-2018» на території Чернігівської та Одеської областей співробітники податкової поліції ГУ ДФС у Чернігівській області спільно з Головним оперативним управлінням ДФС України та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області викрили схему мінімізації митних платежів.

Встановлено, що група жителів Чернігова та Одеси, сприяючи суб’єктам реального сектору економіки в ухиленні від сплати податків та митних платежів, упродовж 2017-2018 років налагодила схему розмитнення на території України товарів загального споживання, будівельних матеріалів, дверної та меблевої фурнітури за заниженою у 3–5 разів митною вартістю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телефонного спамера оштрафували на 750 неоподаткованих мінімумів доходів

Група махінаторів підмінювала оригінали документів, що містять інформацію про справжню вартість товарів, на пакет документів, оформлених з використанням реквізитів підконтрольних нерезидентів та фіктивних суб’єктів господарювання, й передавала до митного органу для оформлення.

Шкоду, яку завдали державі протиправними діями учасники злочинної схеми, оцінено в понад 30 млн грн. Під час слідчо-оперативних заходів проведено 7 обшуків за місцем проживання, а також в офісних і складських приміщеннях, що ділки використовували для незаконної діяльності.

Зрештою вилучено понад 2 мільйони у гривневому еквіваленті (понад 76 тис. доларів США) і 112 тис. грн, печатки підконтрольних підприємств-нерезидентів і фіктивних суб’єктів господарювання, бланки з відтисками печаток, чорнові записи та інші документи, що підтверджують протиправну діяльність. Вилучено також незареєстровану вогнепальну зброю і боєприпаси, наркотичні засоби й розмитнені за підробленими документами матеріальні цінності на суму приблизно 10 млн грн.

Наразі триває комплекс слідчих заходів, спрямованих на встановлення кола причетних осіб задля притягнення їх до кримінальної відповідальності та відшкодування завданих збитків.

Джерело: Відділ організації роботи ГУ ДФС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button