Кримінал

Правоохоронці довели причетність російських окупантів до знущань і сексуального насильства над цивільною жінкою у Ягідному

Слідчі поліції Чернігівщини під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури оголосили трьом військовим окупаційної армії рф про підозри в порушенні законів і звичаїв війни через встановлені факти жорстокого поводження з мирною громадянкою України та вчинення сексуального насильства над нею.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Слідчі відділу розслідування злочинів вчинених в умовах збройного конфлікту слідчого управління Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводження співробітників карного розшуку встановили особи трьох російських загарбників, які у складі окупаційного контингенту військ рф у березні 2022 року перебували в с. Ягідне Чернігівського району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Детективна історія в стінах однієї з місцевих шкіл: у Чернігові відбулася презентація іронічного підліткового детективу (Відео)

Слідство встановило, що ці три мешканці республіки тива російської федерації на початку березня 2022 року здійснили незаконне затримання цивільної жінки, нібито підозрюючи її у співпраці з ЗСУ. В подальшому окупанти відвели потерпілу до одного з будинків у селі Ягідному, де піддали її жорстокому поводженню шляхом завдання побоїв, примусового оголення та сексуального насильства над нею.

Надалі, не вдовольнившись переліченим, загарбники перевели жінку до «підвалу смерті» у школі с. Ягідне. Там вони вигнали з одного з приміщень усіх цивільних громадян, які перебували всередині, та повторили свої злочинні дії щодо потерпілої.

Наразі слідчі поліції Чернігівщини за погодженням з прокурором Чернігівської обласної прокуратури оголосили всім трьом російським окупантам, віком 37, 30 і 28 років, про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 1 статті 438 Кримінального кодексу України (Порушення законів та звичаїв війни).

Досудове розслідування триває.

Фото: двері у «підвалі смерті» в селі Ягідне.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button