Кримінал

Правоохоронці підозрюють Управління ЖКГ у розтраті бюджетних коштів

Правоохоронні органи підозрюють чиновників Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради у розтраті бюджетних коштів.

Про це йдеться в ухвалі Новозаводського суду м.Чернігова від 13 листопада.

Зокрема, комунальників звинувачують у змові зі службовими особами ТОВ «Шляхо-будівельне управління — 14» стосовно капітального ремонту по проспекту Миру та службовими особами ТОВ «Селвис», які займалися встановленням нових скляних зупинок громадського транспорту по місту.

«Службові особи Управління ЖКГ достовірно знаючи, що будівельно — ремонтні роботи не виконані в повному обсязі, підписали акти приймання — передачі виконаних робіт, на підставі яких були перераховані підрядникам бюджетні грошові кошти, внаслідок чого вчинили їх розтрату.

Так впродовж 2017 року Управлінням ЖКГ міської ради було укладено з ТОВ «Селвис» (ЄДРПОУ 37299101) 57 договорів на проведення капітального ремонту зупинок громадського транспорту в м. Чернігові.

Зокрема, за вказаними договорами ТОВ «Селвіс» мало виготовити та встановити зупинки громадського транспорту довжиною 8 м вартістю 208549 грн., довжиною 6 м вартість 153109 грн та довжиною 4 м вартістю 111809 грн.

Під час проведення огляду вказаних зупинок громадського транспорту, встановлено, що ТОВ «Селвис» роботи виконало не в повному обсязі, так як встановлені зупинки громадського транспорту, не відповідають проектній документації, зокрема, в деяких з них відсутні конструктивні елементи, а саме лайтпостери. Таким чином, Управлінням ЖКГ міської ради перераховані грошові кошти, за фактично не виконані в повному обсязі роботи, чим скоєно розтрату бюджетних грошових коштів»,- йдеться в ухвалі суду.

В іншій ухвалі суду від 16 листопада правоохоронці просять дозволи на проведення обшуків у ТОВ «Дозор Україна» та ПП «Проспект -Проект», що знаходяться у Житомирі. Це, за словами правоохоронців, допоможе їм у зборі доказів про розтрату бюджетних коштів посадовцями.

Нагадаємо, що 8 листопада в приміщенні Управління ЖКГ проводилися обшуки. За повідомленням прес-служби управління, підставою таких дій поліції стала необхідність перевірки документації щодо оплачених робіт по встановленню зупинок громадського транспорту в Чернігові.

«Правоохоронці висловили припущення, що зупинки повинні були містити лайтбокси. Нібито вони були оплачені, але не встановлені. Однак, і комерційна пропозиція, і проектно-кошторисна документація, і паспорт зупинки передбачали встановлення зупинок без лайтбоксів. Відповідно, вони не передбачені в кошторисах та не були оплачені, про що свідчать всі необхідні документи, в тому числі, акти виконаних робіт»,— пояснюють в ЖКГ.

Джерело: ПІК

Ще статті по темі

Back to top button