Кримінал

Правоохоронці викрили конверт-центр, що вивів у «тінь» понад 400 мільйонів гривень

Служба безпеки України припинила діяльність конвертаційного центру, через який тільки впродовж року було виведено у тіньовий обіг понад 400 мільйонів гривень.

Учасники оборудки створили понад 40 фіктивних транзитно-конвертаційних структур, на банківські рахунки яких переводили кошти підприємства реального сектору економіки. Зловмисники надавали послуги з формування незаконного податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку.

конвертДля зняття грошей використовувались відділення низки відомих комерційних банків. За свої послуги ділки отримували 10-12 відсотків від загальної суми виведеної у «тінь» готівки.

Оперативники СБ України спільно з представниками фіскальної служби провели обшук в офісі конвертцентру, який знаходився в Києві та був обладнаний сучасними системи безпеки та контролю доступу.

Правоохоронці вилучили печатки фіктивних підприємств, чекові книжки,»чорну» бухгалтерію, комп’ютерну техніку, засоби мобільного зв’язку, банківські картки та інші докази незаконної діяльності його організаторів.

На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 1,5 мільйона гривень.

За матеріалами Управління СБУ в Чернігівській області відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії.

Ще статті по темі

Back to top button