Кримінал

Правоохоронцю повідомлено про підозру у вчиненні низки злочинів у м. Новгород-Сіверський

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури 25.01.2021 слідчими Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, одному з колишніх керівників райвідділу поліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 162, ч. 2 ст. 365, ч. 3 ст. 371 КК України.

За даними слідства, у вересні 2020 року заступник начальника відділу поліції після спільного вживання алкогольних напоїв із мешканцями м. Новгород-Сіверський вчинив сварку з одним із них та вийшов із будинку.

Трохи згодом, на ґрунті особистої образи, підозрюваний повернувся до помешкання чоловіка, але вже із залученням сил і засобів підпорядкованого відділу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оперуповноваженому одного з відділів поліції на Чернігівщині повідомлено про підозру у службовому підробленні

До власника будинку та інших присутніх осіб правоохоронці застосували фізичну силу, а також спецзасоби (кайданки та гумові кийки), внаслідок чого потерпілі отримали тілесні ушкодження.

Окрім того, двох осіб без законних на те підстав було затримано та доставлено до відділу поліції. При цьому жодних підозр не висували, процесуальних документів, що підтверджували б їх офіційне затримання, не складали.

Наразі вирішується питання про обрання колишньому правоохоронцю запобіжного заходу.

Також встановлюється причетність інших працівників поліції до скоєного.

Досудове розслідування триває.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button