Кримінал

Представився лікарем і ошукав на 10 тисяч доларів: чернігівські поліцейські затримали підозрюваного у шахрайстві «ваш родич у біді»

Оперативники Чернігівського районного управління затримали мешканця Одеси за підозрою у шахрайських діях щодо 69-річної чернігівки.

Вчора близько 17-ї години до поліції звернулась пенсіонерка з Чернігова, яка заявила, що віддала невідомому молодику 10 тисяч доларів нібито на лікування дочки. Перед цим жінці телефонував невідомий, який представився лікарем та розповів, що дочку потерпілої збив автомобіль і на операцію терміново необхідні кошти. Схвильована літня жінка погодилася допомогти і назвала свою адресу, за якою «лікар» може забрати кошти. Після чого до неї прийшов незнайомець, якому вона віддала всі заощадження – 10 тисяч доларів. Після уходу «лікаря» пенсіонерка зателефонувала дочці, яка запевнила, що з нею все гаразд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині поліція повідомили про підозру групі зловмисників у наркоторгівлі (Фото)

В ході проведення оперативно-розшукових заходів по «гарячих слідах» поліцейські затримали причетного до шахрайства молодика, який вже винайняв таксі і намагався виїхати з міста. У зловмисника вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом, та речові докази причетності до шахрайства.

Поліція затримала підозрюваного у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінують скоєння злочину, передбаченого частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Також поліція перевіряє затриманого на причетність до аналогічних злочинів на території області.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button