Кримінал

На Чернігівщині поліція повідомила про підозру групі зловмисників у наркоторгівлі (Фото)

Оперативники управління карного розшуку та слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції Чернігівщини спільно з співробітниками оперативного відділу Менської виправної колонії №91 під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури викрили діяльність чотирьох зловмисників, які займались незаконним постачанням, виготовленням та збутом психотропних речовин на території виправної колонії.

В ході оперативних та слідчих дій поліцейські встановили, що 33-річний чоловік мав навички з виготовлення в побутових умовах психотропних речовин. Він разом зі спільниками займався виготовленням, фасуванням та збутом психотропної речовини. Кошти, отримані від її продажу, розподілялись між усіма учасниками оборудки за допомогою онлайн-банкінгу. Ще один зловмисник знаходився за межами колонії і займався пакуванням та пересилкою синтетичного концентрату особливо небезпечної психотропної речовини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом доби патрульні затримали чотирьох жителів Чернігівщини із наркотиками (Фото)

Поліцейські провели цілий комплекс оперативних заходів для отримання вагомої доказової бази щодо причетності фігурантів до злочинної діяльності. На території державної установи «Менська виправна колонія №91» поліцейські під процесуальним керівництвом прокуратури провели санкціоновані обшуки. В ході обшуків поліція виявила та вилучила сотні дозованих згортків особливо небезпечної психотропної речовини, зіп-пакети, пластикові ємності з нашаруванням концентрату тієї ж речовини, ваги, зошити з обліком реалізації наркотичних речовин, півтора десятка планшетів та sim-карти.

Всі речові докази направлено на проведення експертних досліджень.

Сьогодні слідчі поліції під процесуальним керівництвом Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру всім чотирьом зловмисникам за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (визначає відповідальність за збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Максимальне покарання, згідно з нею — позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button