Кримінал

Прикордонник відмовився від хабара білоруса

Учора в міжнародний автомобільний пункт пропуску «Нові Яриловичі» на рейсовому автобусі «Київ – Речиця» прибув 41-річний громадянин Білорусі, який повертався на батьківщину.

Про це ЧЕline повідомив помічник начальника прикордонного загону — начальник прес-служби підполковник Олександр Дудко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні затримали порушника-рецидивіста

Під час проходження паспортного контролю іноземець надав для перевірки свій паспорт, у якому знаходились кошти в розмірі 1000 гривень.

У ході встановлення обставин знаходження коштів у паспортному документі з’ясувалося, що іноземець, порушивши терміни перебування в Україні, таким чином намагався уникнути притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 203 «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Іноземця було попереджено про кримінальну відповідальність за спробу дачі хабара.

З огляду на те, що в діях іноземця присутні ознаки злочину, передбаченого статтею 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» Кримінального Кодексу України, про це були повідомлені співробітники Національної поліції, яким для проведення подальших слідчих дій і був переданий правопорушник.

Ще статті по темі

Back to top button