Кримінал

Прилучанин отримав мільйон гривень штрафу за захват землі

Прилуцьким міськрайонним судом підтримано позицію прокуратури та стягнуто з засудженої особи шкоду заподіяну самовільним зайняттям земельної ділянки в сумі понад 1 мільйон гривень.

Місцевою прокуратурою в межах реалізації представницьких повноважень в квітні 2017 року до суду пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про відшкодування шкоди заподіяної самовільним зайняттям земельної ділянки, площею понад 63 га на суму понад 1 мільйон гривень.

У суді прокурором доведено, що особа, всупереч вимогам Закону України «Про використання земель оборони», без належного дозволу самовільно-зайняла земельну ділянку, а саме частину ґрунтової злітно-посадкової смуги військового містечка № 11, що розташована у м. Прилуки, яка має особливий правовий режим використання та перебуває у користуванні Міністерства оборони України.

Рішенням Прилуцького міськрайонного суду від 08.06.2017 позовну заяву прокуратури задоволено в повному обсязі та користь військової частини стягнуто вказану суму.

Прилуцька місцева прокуратура й надалі вживатиме заходів щодо виявлення та притягнення винних осіб за самовільне зайняття земельних ділянок.

За інформацією Прилуцької місцевої прокуратури

 

Ще статті по темі

Back to top button