Кримінал

Прилучанин убив знайомого та викинув його тіло в річку

Прилуцькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03.01.2021, близько 18-ї години, в квартирі мешканця м. Прилуки між власником і його знайомим виникла сварка на ґрунті спільного розпиття спиртних напоїв, що переросла у бійку, в ході якої господар квартири з метою умисного протиправного заподіяння смерті потерпілого наніс йому рукою удар в обличчя та ногою в ділянку тулуба, після чого, схопивши останнього за куртку, вдарив його головою об металевий кутник груби, чим спричинив тілесні ушкодження потерпілому у вигляді забійної рани біля вушної ділянки справа, забійної рани правої вушної раковини, рвані рани правої вушної раковини, синці на верхніх і нижніх повіках обох очей, перелому кісток та основи черепа, субарахноїдального крововиливу обох півкуль головного мозку з ділянками забою, від чого останній на місці події помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині жінка до смерті побила свого чоловіка

05.01.2021 близько 22-ї години з метою приховування тіла померлого зловмисник загорнув труп потерпілого в ковдру та поліетилен, зв’язав його мотузкою та засунув у мішок, після чого на велосипеді вивіз тіло до р. Удай, яка протікає в межах м. Прилуки, неподалік вулиці Густинської та викинув його у воду.

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібраних доказів, правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 115 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 23.01.2021 обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно з ч.1 ст.115 КК України, вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, карається позбавленням волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button