Кримінал

Прилуцька поліція розшукала викрадений мопед

Менше, ніж за годину правоохоронці розшукали та затримали підозрюваного в незаконному заволодінні мопедом. Чоловіку загрожує до восьми років позбавлення волі.

Правоохоронці встановили, що заявник розмістив інформацію про продаж свого транспортного засобу на сайті безкоштовних оголошень. Невдовзі йому зателефонував покупець та домовився про зустріч аби подивитися й купити мопед. Оглянувши мопед, покупець забажав перевірити як працює двигун. Чоловік завів мопед і поїхав, але назад так і не повернувся, й на зв’язок з продавцем не вийшов. Заявник одразу звернувся до поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні зупинили водія таксі у стані алкогольного сп’яніння

Завдяки вчасно отриманій інформації правоохоронці оперативно встановили підозрюваного у вчиненні цього злочину та знайшли вкрадений мопед у сусідньому селі. Чоловік уже намагався його реалізувати своїм односельцям.

Наразі зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button