Кримінал

Прилуцька поліція вилучила дітей у батьків через недогляд

Поліцейські притягнули нетверезих батьків із Линовицької громади до адміністративної відповідальності та вилучили в них двох дітей.

19 вересня, приблизно о 17-й годині до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці біля залізничних колій блукає дитина без батьків. Небайдужа місцева мешканка зазначила, що дитина загубилася і не може назвати адресу поживання, адже має вади мовлення. Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.

На місце події негайно виїхали патрульні та працівники ювенальної превенції Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області.

Правоохоронці помістили 6-річну дитину до службового автомобіля та зігріли, адже хлопчик перебував босоніж і не мав теплого одягу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові горе-матір напилася, забувши про трьох малолітніх дітей

Менше ніж пів години знадобилося правоохоронцям, аби встановити місце проживання дитини та розшукати батьків хлопчика, котрі в цей час перебували вдома у нетверезому стані. Батьки спали та не могли пояснити, де зараз їхній син. Крім цього, в будинку перебував ще й 10-річний брат хлопчика.

Ювенальні поліцейські спільно зі службою у справах дітей вилучили дітей із родини та тимчасово помістили до навчально-реабілітаційного центру.

Поліцейські склали на батьків адміністративні матеріали за статтями 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення та за частиною 1 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button