Кримінал

Зі школи у Сновському районі вкрали комп’ютерну техніку (Фото)

19 травня до Сновського відділення поліції ГУНП у Чернігівській області звернувся по допомогу директор Петрівської загальноосвітньої школи. Освітянин повідомив, що вночі злодій заліз до приміщення школи й викрав звідти 12 ноутбуків, телевізор і проєктор.

На місце події прибула слідчо-оперативна група Сновського відділення поліції та оперативники карного розшуку з Головного управління Нацполіції. Проаналізувавши дії крадія, правоохоронці дійшли висновку, що той непогано орієнтувався в приміщенні, тому, ймовірно, сам проживає у цьому ж селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Онук, погрожуючи молотком, відібрав у бабусі кілька тисяч гривень

Версія виявилася правильною і вже наступного дня оперативники вирахували підозрюваного у вчиненні крадіжки. Ним виявився місцевий молодик, який раніше проблем із законом не мав.

Зловмисник зізнався у скоєному та видав усі 12 ноутбуків, викрадені з класів інформатики та фізики, а також телевізор і проєктор. Чоловік розповів, що вночі потрапив до школи шляхом віджиму металопластикового вікна, а потім виніс із кабінетів комп’ютерну й оргтехніку. Аби не залишати відбитків, зловмисник заздалегідь одягнув рукавички.

Разом з оперативниками карного розшуку в розкритті злочину брав участь і фахівець-поліграфолог. Після серії проведених тестів він підтвердив правдивість показів затриманого.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Наразі Сновською місцевою прокуратурою приймається рішення про вручення підозри та обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Триває досудове розслідування.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button