Кримінал

Прилуцькі поліцейські затримали підозрюваного у незаконному заволодінні мопедом

Оперативники Прилуцького районного відділу поліції встановили місцезнаходження викраденого мопеда та особу чоловіка, який причетний до заволодіння транспортним засобом. Мопед вилучено.

Зранку 19 червня до поліції звернувся 18-річний мешканець Прилук із заявою про зникнення з під’їзду багатоповерхівки його мопеда.

На місце скоєння злочину прибула слідчо-оперативна група Прилуцького районного відділу поліції.

Інформацію про подію слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань, розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом).

Поліцейські провели огляд місця події, опитали мешканців будинку, можливих свідків та зібрали низку речових доказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом вихідних патрульні виявили у двох громадян наркотики

У ході реалізації отриманої інформації, оперативники кримінальної поліції Прилуччини встановили особу причетного до заволодіння мопедом. Зловмисником виявився 47-річний місцевий мешканець.

Чоловік зізнався у скоєному та надав правдиві свідчення. Він пояснив поліцейським, що сховав мопед у підвальному приміщенні за місцем мешкання своїх батьків.

Транспортний засіб правоохоронці вилучили.

Поліцейські затримали зловмисника в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

За незаконне заволодіння транспортом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Прилуцька окружна прокуратура.

Триває досудове розслідування.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Поліція Чернігівщини

Ще статті по темі

Back to top button