Кримінал

Приватний підприємець привласнив кошти однієї з ОТГ Прилуцького району

Під процесуальним керівництвом Прилуцької місцевої прокуратури повідомлено про підозру керівнику приватного товариства, який здійснив привласнення бюджетних коштів однієї із територіальних громад Прилуцького району під час виконання будівельних робіт з капітального ремонту приміщення центру обслуговування населення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФОП привласнив бюджетні кошти на ремонт дороги у Носівському районі

Досудовим розслідуванням дії директора приватного товариства кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) та ч. 2 ст. 191 КК України (привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Сума встановлених досудовим розслідуванням державі збитків становить майже 239 тис. грн.

З метою забезпечення відшкодування збитків територіальній громаді, за клопотанням сторони обвинувачення ухвалою суду накладено арешт на майно підозрюваного, а саме на земельні ділянки, які належать йому на праві власності.

Досудове розслідування наразі триває.

Довідково: відповідно до ст. 62 КонституціїУкраїни особа вважаєтьсяневинуватою у вчиненнізлочину і не може бути підданакримінальномупокаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановленообвинувальнимвироком суду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button