Кримінал

Привласнив бюджетні гроші на ремонті дороги: на Чернігівщині повідомили про підозру керівнику будівельної фірми

На Чернігівщині директор однієї з будівельних фірм, яка здійснювала капітальний ремонт дороги, привласнив чотири мільйони бюджетних грошей.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

У серпні 2023 року з будівельною фірмою-підрядником було укладено договір щодо виконання капітального ремонту проїзної частини однієї з вулиць населеного пункту в Куликівській громаді.

Директор цієї фірми розробив план привласнення бюджетних коштів. Фігурант достовірно знав, що наявна у фірмі спеціальна дорожня техніка неспроможна забезпечити об’єм і якість робіт, передбачені проєктною документацією та державними будівельними нормами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший рівень небезпеки: на Чернігівщині очікується гроза та сильний вітер

Проте зловмисник вирішив не витрачати гроші на вартісну оренду потрібних будівельних машин і механізмів важкого класу. Натомість підрядник застосував дві наявні в нього одиниці техніки, одну з яких – найлегшу – директор до того ж орендував сам у себе як у фізичної особи-підприємця. Однак від замовника посадовець зажадав отримати повну оплату за капремонт дороги, згідно з укладеним договором.

Достовірно знаючи, що роботи виконані неякісно, директор склав, підписав і завірив акти виконаних робіт, що містили неправдиві відомості.

Унаслідок цих зловживань бюджет громади зазнав збитків на суму майже чотири мільйони гривень.

На підставі зібраних доказів слідчі поліції повідомили директору будівельної фірми про підозру у злочинах, передбачених частиною 2 статті 364-1 Кримінального кодексу України (зловживання повноваженнями службовою особою, що спричинило тяжкі наслідки) та за частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

За тяжчою зі статей зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк від трьох до шести років, із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button