Кримінал

Продавав неіснуючі шини для автівок: на Чернігівщині викрили шахрая

На Чернігівщині поліцейські викрили 35-річного жителя, який ошукував людей, продаючи неіснуючі шини для автівок. Тепер йому загрожує до восьми років позбавлення волі. 

Про це повідомляє поліція Чернігівської області. 

До поліції надійшло кілька повідомлень від потерпілих із різних областей України.  

В усіх випадках потерпілі намагалися купити автомобільні шини та погодилися на умову продавця про попередню оплату в сумі 4000 гривень. Клієнти перераховували гроші на банківську картку незнайомця, але так і не отримували обіцяного товару.

Поліцейські встановили особу недобросовісного «продавця». Зловмисником виявився житель Прилуцького району. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні повітряна тривога на Чернігівщині тривала понад десять годин

Поліція встановила, що чоловік створив оголошення на популярній платформі безкоштовних оголошень, де розмістив інформацію про продаж шин до автомобілів. Насправді пропоновані комплектуючі не існували, а продавець після отримання оплати від клієнтів припиняв реагувати на їхні запити.

Нині поліцейські з’ясовують всі обставини злочинів та особи громадян по всій Україні, які постраждали від шахрайських дій зловмисника.

Слідчий поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури розслідує провадження за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій із використанням електронно-обчислювальної техніки), що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button