Кримінал

Прокурори оглянули знищену окупантами інфраструктуру в селах Іванівка та Лукашівка (Фото)

У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України), прокурорами Козелецької окружної прокуратури проведено огляд пошкодженої цивільної інфраструктури в селі Іванівка Чернігівського району.

Встановлено, що в результаті застосування окупаційними військами російської федерації ракетної зброї в селі Іванівка пошкоджено Опорний заклад «Іванівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Іванівської сільської ради» та Іванівську сільську бібліотеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відкрито понад 600 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів росіян

Окрім того, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що в результаті застосування окупаційними військами рф важкого озброєння  в селі Лукашівка пошкоджено Пам’ятник архітектури – Вознесенську церкву початку XX століття, що суперечить положенням Додаткового протоколу до Женевської конвенції 1949 року.

Також з приводу обставин вчинення кримінальних правопорушень прокурорами Козелецької окружної прокуратури проведено допити цивільного населення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Прокуратура Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button