Кримінал

Прокурори повідомили про підозру членам організованої злочинної групи

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами регіональної прокуратури, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю, повідомив про підозру трьом особам, у діях яких вбачаються ознаки організованої злочинної групи.

За даними слідства, ув’язнений, який утримується в державній установі «Чернігівський слідчий ізолятор», спільно з колишньою співмешканкою та працівником цієї установи зорганізувалися у стійке угруповання, об’єднане єдиним планом і розподілом ролей учасників групи, для вчинення низки злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція Чернігівщини затримала групу розбійників, які напали на пенсіонерів

Так, інспектор слідчого ізолятора регулярно доставляв на територію установи наркотичні засоби, які отримував від цивільної особи через службу доставки. У подальшому заборонені речовини правоохоронець передавав ув’язненому, який збував їх іншим арештантам.

Усього за час розслідування кримінального провадження задокументовано вчинення 4 тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі 3 факти збуту психотропної речовини.

Дії одного співучасника кваліфіковано органом досудового розслідування за ч. 2 ст. 309, ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України, інших двох – за ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України.

Слідство за вказаним фактом триває. Оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань у Чернігівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button