Кримінал

Пропонував 10 тисяч гривень: на Чернігівщині правоохоронці затримали п’яного водія позашляховика

21 квітня під час патрулювання автошляху у селі Старий Білоус увагу групи реагування патрульної поліції привернув позашляховик «Volkswagen Touareg», що рухався вночі та порушував комендантську годину.


Про це повідомляє Поліція Чернігівської області.


Поліцейські запропонували водієві з явними ознаками алкогольного сп’яніння пройти огляд на вміст алкоголю в крові, натомість чоловік спробував уникнути відповідальності. Він почав пропонувати патрульним 10 тисяч гривень відкупу від відповідальності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Під плівкою вилазить картопля, подекуди залишилися три корови на село: реалії весняної Чернігівщини


Правоохоронці відмовилися від незаконної пропозиції водія та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.
Слідчий Чернігівського райуправління поліції розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Її максимальна санкція – до 4 років позбавлення волі.


Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за керування транспортним засобом особою, яка перебуває у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння (ч.1 статті 130 КУпАП).
Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальність.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button