Кримінал

Проти судді, вихідця з Чернігівщині, відкрили ще одну справу

Вища рада правосуддя (ВРП) відкрила дисциплінарну справу щодо судді Дніпровського райсуду Києва Миколи Чауса, якого підозрюють у хабарництві.

Про це повідомили у прес-службі ВРП у середу, 2 серпня.

«Розглянувши скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва Ластовки Н.Д.,відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича», — йдеться у повідомленні.

Як відомо, 9 серпня 2016 року НАБУ та САП викрили суддю Дніпровського районного суду міста Києва Миколу Чауса, який отримав $150 тисяч хабара. Він розділив гроші на дві частини: $80 тис приховав у дволітровій банці в районі озера Малинівка і Садового товариства «Приозерне», решту $70 тис залишив в автомобілі.

11 серпня 2016 року судді Чаусу повідомили про підозру. Одразу заарештувати суддю не вдалося через суддівський імунітет. 6 вересня Верховна рада проголосувала за арешт Чауса. Однак того ж дня стало відомо, що Чаус втік.

1 березня суддя Микола Чаус був затриманий в Молдові. За словами молдовського прокурора, він сам здався правоохоронцям в Кишиневі, зізнавшись, що незаконно перетнув кордон. 2 березня суд у Кишиневі заарештував Чауса. Антикорупційна прокуратура Молдови отримала запит від Генпрокуратури України про екстрадицію судді Миколи Чауса та почала підготовку документів на екстрадицію. Сам Чаус попросив у президента Молдови політичного притулку.

10 квітня глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь заявив, що Чаус буде перебувати під арештом до завершення екстрадиції в Україну.

Джерело: Тиждень.ua

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button