Кримінал

Протягом ночі патрульним двічі пропонували хабар за нескладання адмінпротоколів

Сьогодні, близько 2-ї ночі, під час дії комендантської години екіпаж патрульної поліції на вулиці Текстильників зупинив автомобіль Mazda 323. Як з’ясувалося, за кермом перебував 32-річний чернігівець.

Під час спілкування з водієм інспектори помітили у нього явні зовнішні ознаки алкогольного сп’яніння. Проте чоловік категорично відмовився проходити огляд у встановленому законом порядку.

Окрім цього, поліцейські з’ясували, що громадянин раніше неодноразово вже вчиняв аналогічні правопорушення, був притягнутий до відповідальності і позбавлений права керування транспортними засобами за рішенням суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині компанія дівчат цькували підлітка і записували це на відео

Почувши, що патрульні складатимуть адміністративні матеріали відносно нього, водій став пропонувати охоронцям порядку вирішити питання без протоколу за певну грошову винагороду.

Патрульні поліцейські одразу попередили громадянина, що пропозиція неправомірної вигоди — злочин. За це його можуть притягнути до кримінальної відповідальності. Також нагадали, що вся їхня розмова фіксується на бодікамеру і відео буде цьому доказом.

Чоловік продовжував наполягати на своєму. Після неодноразових попереджень припинити протиправні дії поліцей викликали слідчо-оперативну групу.

До того ж на кермувальника склали адмінпротоколи: за ч. 3 ст. 130 (Керування в стані алкогольного сп’яніння, вчинене втретє протягом року) та ч. 5 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права, вчинене повторно протягом року) КУпАП

Майже одночасно на вулиці Івана Мазепи сталася практично аналогічна ситуація — патрульні зупинили легковик Volkswagen Bora. У водія ознаки алкогольного сп’яніння. Результат огляду — 1,36 проміле.

Щоб уникнути відповідальності, кермувальник пропонує поліцейським хабар.

Фінал історії такий самий, як і попередньої — слідчо-оперативна група за фактом пропозиції неправомірної вигоди, адміністративні матеріали за порушення ПДР.

Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися законодавства.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Патрульна поліція Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button