Кримінал

Під Черніговом на гарячому зловили лісокрада: затриманий бився головою об березу (Відео з місця події)

У селі Пакуль Чернігівського району місцеві активісти зловили на гарячому лісокрада – працівника місцевого лісгоспу (майстер лісу). Чоловік ввечері на власному тракторі поїхав до лісу валити дерева в доволі оригінальний спосіб.

Щоб не було доказів у вигляді свіжоспиляних пеньків, лісокрад прив’язував трос до дерев і трактором валив їх (зламував) на землю.

Про це йшлося сьогодні, 2 серпня, під час прес-конференції в Чернігові.

Усі ці злодіяння місцеві активісти зафільмували і навіть затримали чоловіка. Лісокрад пробував втекти, мало не переїхав трактором одного з активістів, а коли зрозумів, що втекти не вдасться, то бився головою об дерево – щоб були синці та кров (для пред’явлення в правоохоронні органи).

«У тому лісництві династія: всі працівники між собою родичі – кум, брат, сват. Там увесь ліс заброньовано, все розписано. І щоб простим людям купити ліс, то треба ці питання вирішувати через «посередників». Ввечері і у вихідні дні там незаконна валка лісу йде повним ходом», – зазначає правозахисник Сергій Нестеренко.

Як ловили заповзятливого лісівника, розповідає активіст з Пакуля Ігор.

«Ми його вже ловили 2 тижні. Я добре знав, чим займається ця людина. Це було 30 липня. Після роботи десь о 18.00 ми побачили, що він виїхав із дому на власному тракторі. Перед лісом із трактора він зняв номерний знак. У лісі накидав троси на дерева і валив їх. Усе це є на відео. Коли він звалив три дерева, ми пішли його затримувати. Хотів тікати. Зловили, затримали. Коли зрозумів, що не втече – погрожував, матюкався і бився головою об березу. Ну, як бився… Водив туди-сюди по корі обличчям, щоб залишилися подряпини. Типу, що це ми його били. Ми викликали поліцію і правоохоронці склали протокол», – розповів Ігор П.

За словами начальника сектору реагування патрульної поліції Чернігівського РВП Чернігівського ВП ГУНП у Чернігівській області Ігоря Гришуна, зараз триває службове розслідування.

«Техніка дійсно вилучена. Вивчається питання – має місце кримінальне чи адміністративне порушення», – зазначає Ігор Гришун.

Вашій увазі пропонується відео з місця події – активісти зняли на камеру момент, коли лісокрад валить дерева.

Павло Солодовник

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. «Активісти» зібрали брифінг, на який не було запрошено жодного представника лісового господарства. Подали людям викривлену інформацію, спрямовану на дискридетацію ролі працівників лісового господарства, показали відео на якому нікого і нічого не видно, а сайти новин цю непреревірену інформацію доводять до громадськості. Однобокі «чесні новини», які впливають на свідомість мас. Головне що спростування даної інформації, реально підтверджене документами, тепер ніхто не хоче публікувати.

Back to top button