Кримінал

Раніше судимий чернігівець знову попався на крадіжці

Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування у об’єднаному кримінальному провадженні за фактом крадіжки та незакінченому замаху на таємне викрадення чужого майна.

Встановлено, що житель району, будучи неодноразово судимим за злочини майнового характеру, 25-26 квітня, діючи умисно та повторно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи, що за його діями ніхто не спостерігає, шляхом віджиму пластикового вікна, проник до  одного із дачних будинків, що знаходиться в садівничому товаристві Чернігівського району таємно викрав брухт міді.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, наступного дня, проник через раніше віджате пластикове вікно до того ж самого дачного будинку, звідки намагався таємно викрасти телевізор та радіоприймач, однак не довів свій злочинний умисел, спрямований на таємне викрадення чужого майна до кінця, з причин, що не залежали від його волі, оскільки був затриманий потерпілим на місці скоєння кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові поліція затримала жінку, яку підозрюють у вбивстві подружжя

На даний час, зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане із проникненням у житло) та ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 КК України (незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, поєднане із проникненням у житло).

Ухвалою Деснянського районного суду м. Чернігова до підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція статті передбачає безальтернативне покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Ще статті по темі

Back to top button