Кримінал

Резонансну справу «антимайданівця» відкладено

Резонансна справа чернігівського «антимайданівця» Євгена Конаша знову на слуху. Нагадаємо, наприкінці 2014 року його було затримано за спробу вбивства офіцера спецбатальйону МВС «Чернігів» Віталія Костюченка.

Слідство встановило, що саме він придбав зброю, особисто зустрічався з килером, аби передати фото й адресу жертви та аванс за замовлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько борзнянця, осудженого за замах на вбивство вагітної, вимагає покарати іншого

Тож у 2015 році Деснянський районний суд засудив Конаша на 10 років ув’язнення за організацію приготування умисного вбивства на замовлення і незаконне придбання, носіння, зберігання, передачу вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу за ч. 3 ст. 27 ч. 1 ст. 14 п. 11 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України. З вироком обвинувачений не погодився.

27 вересня 2017 року, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних i кримінальних справ розглянув касацію разом із прокуратурою, де підтримав вимоги, відправивши справу на дорозгляд в апеляційну інстанцію.

Розгляд справи мав би відбутися, сьогодні, 22 січня, о 10-й ранку в Апеляційному суді Чернігівської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вбивство жінки — довічне позбавлення волі

«Обвинувачений з’явився до суду разом із батьками. Заборонив себе знімати та, як і раніше, вини своєї не визнає. Слухання не відбулося через відсутність одного з суддів, який нібито захворів. Розгляд апеляції відклали на 10.00 15 лютого», – про це повідомив координатор Самооборони Майдану Чернігівщини Олександр Ясенчук.

Ще статті по темі

Back to top button