Кримінал

За вбивство жінки — довічне позбавлення волі

Менською місцевою прокуратурою забезпечено підтримання  обвинувачення в кримінальному провадженні стосовно раніше судимого  жителя Новгород-Сіверського району у вчиненні ним умисного вбивства (п. 13 ч. 2 ст. 115  КК України).

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Незважаючи на невизнання зловмисником своєї вини, прокурором у суді надано беззаперечні докази скоєного ним злочину. Доведено, що у червні поточного року обвинувачений, перебуваючи за місцем свого проживання у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин умисно заподіяв своїй співмешканці понад 20 ударів полицею по різним частинам тіла. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла померла у лікувальному закладі.

Державним обвинувачем у суді доведено суспільну небезпеку вчиненого кримінального правопорушення та зазначено, що згідно з Конституцією України людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю. Тому відповідальність за посягання на життя та здоров’я вимагає необхідності застосувати найсуворіше покарання, пов’язане із позбавленням волі.

Колегія суду враховувала правову позицію прокурора та засудила  обвинуваченого до довічного позбавлення волі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button