Кримінал

Рік позбавлення волі загрожує жителю Чернігівщини за браконьєрський вилов риби

Чернігівською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами незаконного вилову риби за допомогою електроструму та опору представникам правоохоронних органів (ч. 2 ст. 249, ч. 1 ч. 2 ст. 342 КК України).

Під час судового засідання прокурором доведено, що мешканець Ріпкинського району на річці Сож поблизу с. Клубівка здійснював незаконний вилов риби за допомогою забороненого знаряддя лову – електровудки.

Громадянин був затриманий представниками Державної прикордонної служби України. Під час затримання він чинив опір прикордонникам та намагався позбутися знаряддя лову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викинуте сміття повертається до людей разом із їжею: небезпечні прикраси з кладовища (Відео)

Незважаючи на те, що обвинувачений свою вину не визнав, суд проаналізував надані стороною обвинувачення докази та визнав громадянина винним у незаконному вилові риби та опорі представникам правоохоронних органів.

Вироком Чернігівського районного суду Чернігівської області браконьєру визначено покарання у виді одного року позбавлення волі. Крім того, судом задоволено позов прокурора про стягнення шкоди, заподіяної незаконним виловом риби, у розмірі 15 тисяч гривень.

Вирок не набрав законної сили.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За матеріалами Чернігівської окружної прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button