Кримінал

Росіянина, який ошукав жителя Прилук, взято під варту

Прилуцькою окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство) вчиненому у великих розмірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтернет-шахрай напродав неіснуючого товару на 150 тисяч гривень

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.03.2021 близько 13-ї години громадянин Російської Федерації 1992 р.н., перебуваючи в місті Прилуки по вул. Київській, переслідуючи корисливу мету – заволодіння чужим майном, під приводом реалізації дорогоцінних монет часів царської Росії за заниженою ціною, зловживаючи довірою мешканця м. Прилуки, реалізував останньому несправжні монети та заволодів його грошовими коштами в сумі 200 000 грн та 11 000 доларів США, що, згідно з офіційним курсом Національного банку України, в більше ніж 250 разів перевищує неоподаткований мінімумів доходів громадян на момент вчинення злочину і є великим розміром,спричинивши потерпілому матеріальних збитків на загальну суму 504 480 гривень.

Завдяки принципової позиції сторони обвинувачення, в сукупності зібрано доказів, правопорушнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 КК України та ухвалою Прилуцького міськрайонного суду від 23.03.2021 обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою на 60 діб.

Довідково:

Згідно ч.3 ст.190 КК України шахрайство, вчинене у великих розмірах, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Прокуратура м. Прилуки

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button