Кримінал

Рятувальники Чернігівщини за декілька днів склали 14 адмінпротоколів на паліїв сухої трави

З потеплінням на Чернігівщині значнно зросла кількість пожеж у природних екосистемах. Незважаючи на численні застереження рятувальників, громадяни продовжують спалювати суху рослинність, її залишки та сміття на власних присадибних ділянках та городах. Через непогашений недопалок, сірник або необережність громадян у поводженні з вогнем горять значні площі відкритих територій, сільгоспугідь, поблизу яких розташовані автозаправні станції, лісові масиви, житловий сектор, інші об’єкти, пролягають газо та електромагістралі тощо. Все це створює реальну небезпеку, в тому числі для життя та здоров’я людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не пали траву: на Чернігівщині каратимуть за весняне випалювання сухостою (Відео)

Тому, з метою недопущення виникнення пожеж у природних екологічних системах щоденно по всій області працюють спеціальні рейдові групи, які виявляють паліїв сухої трави. Лише за останні декілька днів фахівцями Чернігівського районного управління ДСНС було виявлено чотирнадцять порушників – паліїв, на яких складені адміністративні протоколи за порушення встановлених законодавством вимог правил пожежної безпеки та самовільне випалювання рослинності або її залишків.

Рятувальники ДСНС вкотре закликають громадян не спалювати суху рослинність, адже є безліч безпечних та екологічно чистих методів утилізації сухостою.

Якщо ви побачили, що хтось палить суху траву, негайно телефонуйте за номерами «101» або «102».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button