Кримінал

СБУ повідомила про підозру колишній працівниці міграційної служби Луганщини, яка добровільно перейшла на бік ворога

Служба безпеки України зібрала докази колабораційної діяльності на колишню співробітницю міграційної служби Луганщини, яка добровільно перейшла на бік ворога.

Після захоплення смт. Станиця Луганська 34-річна жінка добровільно пішла на співпрацю з окупаційною владою та погодилася на пропозицію зайняти посаду начальника відділу міграційної служби у Станично-Луганському РВ ВС так званого «мвд лнр».

Перебуваючи на «посаді», зловмисниця виконувала вказівки окупантів щодо примусової «паспортизації» місцевого населення. Колаборантка через ворожі ЗМІ закликала жителів тимчасово окупованої території отримувати паспорти російської федерації, переконуючі мешканців району у тому, що росія тут назавжди.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили ворожій поплічниці про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території); ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Наразі колаборантка перебуває на тимчасово окупованій території сходу України. Співробітники Служби безпеки проводять комплексні заходи для притягнення її до відповідальності. Розслідування злочинної діяльності ворожої поплічниці проводять співробітники СБУ у Чернігівській області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button