Кримінал

СБУ повідомили про підозру колишнім співробітникам ДСНС, які добровільно перейшли на бік ворога

За матеріалами СБУ повідомлено про підозру колишнім співробітникам ДСНС, які добровільно перейшли на бік ворога.

Кіберфахівці Управління СБ України в Чернігівській області встановили факти добровільної співпраці з ворогом колишніх співробітників Державної служби з надзвичайних ситуацій Луганщини.

За даними розслідування, зрадниками стали підполковник та капітан служби цивільного захисту ГУ ДСНС України у Луганській області.

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф на територію України, службові особи, погодившись на пропозиції окупаційної адміністрації держави-агресора, перейшли на бік ворога та прийняли присягу.

Перебуваючи на «посадах», зловмисники виконувала вказівки окупантів, проводили агітаційну роботу та закликали місцеве населення до підтримки загарбників.

На підставі зібраних доказів колаборантам повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (добровільна участь громадянина України в незаконних збройних чи воєнізованих формуваннях, створених на тимчасово окупованій території) Кримінального кодексу України.

Наразі зрадники перебувають на тимчасово окупованій території сходу України.
Співробітники Служби безпеки вживають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності.

Викриття злочинної діяльності ворожих поплічників здійснювали співробітники СБУ у Чернігівській області у взаємодії із слідчими Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Ще статті по темі

Back to top button