Кримінал

СБУ проти поліції: в Прилуках спецслужба затримала патрульних

Двох поліцейських групи швидкого реагування Прилуцького відділу поліції Чернігівщини затримали на хабарі співробітники Служби безпеки України. Про це сьогодні, 21 грудня, заявили в прес-службі відомства.

У СБУ заявили, що поліцейські буцімто вимагали від місцевого мешканця вісім тисяч гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування авто в нетверезому стані.

Оперативники СБУ затримали чоловіків у службовому автомобілі начебто під час одержання неправомірної вигоди.

ЧЕline телефоном вдалося поспілкуватися з поліцейськими, яких звинувачують у хабарництві. Це поліцейський сектору реагування патрульної поліції N 3 Олександр Кулик та поліцейський сектору реагування патрульної поліції N 4 Володимир Трейзуб.

За їхніми словами, ніхто хабара не вимагав і не брав – ця справа сфабрикована. Правоохоронці заявили, що силовики СБУ цинічно розіграли спектакль.

«Ми дійсно виписали штраф місцевому «кримінальному авторитету». На завтрашній день він зателефонував і запропонував «зам’яти» все, тобто хотів дати хабара. Ми відмовилися. Несподіванкою стало те, що нас біля роботи вже чекали СБУ та поняті. Почали обшук у службовій машині. Добряче нишпорили, але нічого не знайшли. Нас відпустили і сказали, що можемо братися до роботи. Але вже завтра ми дізнаємося, що на нас відкрили кримінальне провадження. Дивно все це», — обурюються прилуцькі міліціонери.

Вони також припускають, що вся ця ситуація може мати два варіанти. Або «кримінальний авторитет» має зв’язки в СБУ, або спецслужба просто намагається під кінець року провернути для галочки чергову справу.

У СБУ ж зазначають, що відкрито кримінальне провадження за ст. 368 Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про причетність затриманих до інших фактів протиправної діяльності.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Только у пассажира, который якобы криминальный авторитет, висела камера видео наблюдения, на которую отчетливо и ясно видно как сотрудники полиции, берут взятку в размере 8000грн. после чего скрываются на служебном автомобиле марки Toyota Prius и выбрасывают с машины деньги, а под рай.отдел приезжают с адвокатом. Приплыли мусора 100%.

Back to top button