Кримінал

«Шахрайська допомога»: у чернігівки з рахунку зникли майже 19 тисяч

Поліція Чернігівщини вкотре застерігає громадян від шахраїв, які пропонують оформити «грошову допомогу» в інтернеті.

У соцмережах шахраї поширюють фейкові оголошення про оформлення «грошової допомоги». Поліцейські закликають громадян не переходити за подібними посиланнями та не вводити дані своїх банківських карток нібито для «зарахування грошей». Про це повідомляють у поліції Чернігівської області.

Учора до поліції звернулась 43-річна мешканка Чернігова із повідомленням, що з її банківського рахунку зникло майже 19 тисяч гривень. Жінка розповіла поліцейським, що в соцмережі вона побачила оголошення про оформлення «грошової допомоги» та зацікавилась ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільний телефон за привабливою ціною: чернігівка потрапила «на гачок» шахраїв

Для отримання коштів жінка перейшла за посиланням. Після чого потерпілій зателефонували з незнайомого номеру та запропонували перейти в мобільний додаток одного з банків, нібито для підтвердження оформлення матеріальної допомоги та натиснути клавішу «1». Після виконання цих умов з її рахунку зникли гроші.

Нині поліція розшукує причетних до шахрайства у межах кримінального провадження, відкритого за статтею 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
Поліція наполегливо рекомендує: якщо вам пропонують «натиснути, щоб отримати грошову допомогу» або «заповнити заявку на виплати від ООН за 10 хвилин», ігноруйте такі вказівки та не переходьте за посиланнями! Так діють шахраї!

Будь-яка соціальна допомога не оформлюється в соцмережах, для цього слід звернутися до державної установи, ЦНАПу тощо.

Пам’ятайте: інформація про справжні державні виплати та порядок їх отримання міститься лише в офіційних джерелах.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button