Кримінал

На Чернігівщині у державну власність повернуто майже 4 га незаконно вилучених земель природно-заповідного фонду вартістю понад 71 мільйон

Завдяки активній правовій позиції прокурора виконано рішення Господарського суду Чернігівської області від 05.04.2023, яким задоволено позов прокурора про визнання незаконною передачу земельних ділянок природно-заповідного фонду з державної у комунальну власність площею майже 4 га вартістю понад 71 млн грн.

Прокурором установлено, що Головним управлінням Держгеокадастру в області як землі сільськогосподарського призначення проінвентаризовано частину об’єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення «Рихлівська дача», та у подальшому передано у комунальну власність однієї із територіальних громад області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині колишнього правоохоронця засуджено за умисне вбивство дівчини

Однак всупереч вимогам чинного законодавства погоджень уповноваженими на те державними органами не отримано, заходів, спрямованих на збереження та охорону особливо-цінних земель та об’єктів природно-заповідного фонду не вжито.

Прокурором у суді доведено неправомірність дій Головного управління Держгеокадастру в області та необхідність повернення спірної ділянки природно-заповідного фонду у державну власність.

Наразі рішення суду виконано та в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно внесено відомості про скасування прав органу місцевого самоврядування на земельну ділянку природно заповідного фонду загальнодержавного значення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button