Кримінал

Сільськогосподарське товариство зайняло землі історико-культурного призначення на Чернігівщині

У ході перевірки Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області дотримання вимог земельного законодавства під час використання земель сільськогосподарського призначення державної власності, які не надані у власність, користування (оренду), встановлено факт самовільного зайняття (використання без будь-яких правовстановлюючих документів) одним із сільськогосподарських товариств одним із сільськогосподарських товариств земельних ділянок історико-культурного призначення загальною площею понад 22 га, що розташовані на території Хмільницької сільської ради Чернігівського району та області. Вказаною перевіркою також встановлено суму завданих державі суб’єктом господарювання збитків в розмірі 135 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Єськова під час пожежі виявлено тіло жінки

Реагуючи на вказане порушення, Чернігівською місцевою прокуратурою подано до Господарського суду Чернігівської області позовну заяву в інтересах держави в особі Хмільницької сільської ради до вказаного товариства про стягнення шкоди, заподіяної державі внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, в розмірі 135 тис. грн. та звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 15.09.2020, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду від 19.01.2021, зазначену позовну заяву задоволено в повному обсязі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За інформацією Чернігівської місцевої прокуратури

Ще статті по темі

Back to top button