Кримінал

Скандал у Киселівці: чиновниці та її батьку виплатили компенсацію на відновлення незруйнованих будинків

Попри війну в країні, коли для держави й української Перемоги важлива кожна копійка, стаються прикрі ситуації та зловживання. Про один такий випадок у соцмережі повідомив громадський активіст Олександр Гашпар. Ідеться про те, що в селі Киселівка компенсацію за зруйноване житло отримали люди, домівки яких не постраждали від війни. І особливо обурливим у цій ситуації є те, що це працівниця сільської ради та її батько.

Олександр Гашпар розповів, що дізнався про цю справу з реєстру судових рішень. І вона зацікавила своєю резонансністю.

«Цю справу наразі розслідують правоохоронці. Суть у тому, що комісія надала висновок про зруйноване майно для виплат чиновниці сільської ради – начальниці відділу житлово-комунального господарства та благоустрою і її батьку начебто за два зруйновані через війну будинки. Але правоохоронці встановили, що ці будинки насправді не постраждали від бойових дій.

Виходить, що члени комісії ухвалили рішення та внесли недостовірні дані й потім, відповідно, виконком ухвалив неправомірне рішення про виділення компенсації – майже 669 тисяч гривень. Це на двох. Інших подробиць я поки що не знаю», – в коментарі для ЧЕЛАЙН зазначив Олександр Гашпар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Арсенал» – новий виставковий проєкт заповідника «Гетьманська столиця» у Батурині

Інформація, що будинки не постраждали, зазначається і в матеріалах слідства.

«Відбулися обшуки в цієї начальниці управління житлово-комунального господарства, були вилучені в неї гроші – валюта та гривні. І просили накласти на ці вилучені гроші арешт і на кошти, які зберігалися на рахунку в Приватбанку. Це гроші, які були отримані за програмою «єВідновлення». До того ж, кошти, які вони отримали – це вже як предмет злочину», – зазначає Олександр Гашпар. Арешт на майно, грошові кошти накладений судовим рішенням.

Аби прояснити ситуацію, намагалися отримати коментар у голови Киселівської сільської ради. Але зазначені у вільному доступі телефони сільради не працюють. Тому якщо керівництво сільради або фігуранти скандалу захочуть висловити публічно свою позицію, наше видання готове оприлюднити. Тим часом під постом Олександра Гашпара люди висловлюють свою позицію, зокрема пишуть, що в Киселівській громаді зловживання на темі відбудови – не новина.

Ірина Осташко

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button