Кримінал

Солдат-контрактник за дезертирство отримав шість місяців гауптвахти

Солдат-контрактник, який ухилявся від служби понад три роки наступні шість місяців проведе на гауптвахті за вироком суду.

Під час слідства встановлено, що військовослужбовець, діючи з прямим умислом, спрямованим на ухилення від військової служби без наміру її проходження в майбутньому, ще в листопаді 2015 року самовільно залишив військову частину А1815. Надалі він ухилявся від служби, переховувався від правоохоронних органів і приховував свою приналежність до Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовослужбовець напідпитку намагався викрасти авто, погрожуючи ножем

У січні 2019 року в результаті спільних розшукових дій органів поліції та Військової служби правопорядку дезертира було затримано та доставлено до органу досудового розслідування.

19.02.2019 року за публічного обвинувачення військової прокуратури Чернігівського гарнізону Чернігівський районний суд Чернігівської області визнав зазначеного військовослужбовця військової служби за контрактом військової частини А1815 винним. За вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 408 КК України, дезертира засуджено до 6 місяців арешту з утриманням на гауптвахті.

Військова прокуратура Центрального регіону України  вкотре звертає увагу всіх осіб, які перераховуються від органів досудового розслідування та суду, на невідворотність кримінально-правової відповідальності та покарання за вчинені дії, незалежно від часу вчинення злочину.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Ще статті по темі

Back to top button