Кримінал

Співробітнику Держмитслужби повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди

Прокуратура Чернігівської області повідомила про підозру співробітнику Держмитслужби за фактом одержання неправомірної вигоди.

За версією слідства, службова особа митного посту Північної митниці Держмитслужби налагодила злочину схему одержання від громадян неправомірної вигоди за безперешкодне митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, які ввозилися на митну територію України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині двох поліцейських, яких затримали на хабарі, засуджено до 5 років ув’язнення

Правоохоронця викрито під час одержання хабара у лютому 2020 року прокурорами регіональної прокуратури спільно з УСБУ в Чернігівській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою особою дій з використанням наданого їй службового становища) КК України триває, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

У разі доведення вини особі загрожує покарання до 4 років позбавлення волі.

Довідково: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Чернігівської області

Ще статті по темі

Back to top button