Кримінал

Спробував відкупитись: на Чернігівщині притягли до відповідальності п’яного водія, що пропонував хабар

У Козелецькій громаді поліцейські зупинили 53-річного водія з явними ознаками сп’яніння, який спробував залагодити справу за 200 доларів США.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Під час патрулювання автошляхів поліцейські відділення №1 (смт. Козелець) Чернігівського райуправління поліції зупинили для перевірки легковий автомобіль. Спілкуючись з водієм, правоохоронці звернули увагу на явні ознаки сп’яніння у чоловіка. Від проходження медичного огляду чоловік відмовився.

Прагнучи уникнути відповідальності, громадянин запропонував поліцейським гроші у сумі 200 доларів США, щоб не складали адмінпротокол та поклав до службового автомобіля дві купюри номіналом по 100 доларів США. Це зафіксувала бодікамера поліцейського.

На місце подій викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала факт вчинення нетверезим водієм кримінального правопорушення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог поцілив у пожежну частину на прикордонні Чернігівщині

Тепер водію загрожує не тільки штраф, а й ув’язнення.

Слідчий відкрив кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 ККУ, пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі.  Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Крім цього, поліцейські також склали протокол за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button