Кримінал

Шахраї за неіснуючий мопед видурили гроші у сіверянина

Бобровицька поліція розслідує факт шахрайства, що стався у населеному пункті 13 вересня. 50-річний чоловік хотів придбати товар на сайті оголошень, а натомість власноруч віддав гроші невідомому злочинцю.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Мешканець Бобровиці потрапив на класичну схему видурювання грошей. Запропонувавши рекордно низьку ціну на мопед у непоганому стані, шахрай «заробив» на довірливому чоловіку 6 тисяч гривень. Він удавав з себе продавця, але насправді у власності шахраїв немає тих товарів, які вони виставляють на продаж в інтернеті.

Задурюючи голову потенційному покупцю привабливими умовами, шахраї отримують передплату та змінюють номери телефонів, адже стартовий пакет у тисячі разів коштує дешевше за авто- та мототехніку.

У зв’язку з цим поліція знову нагадує просте правило – за замовлений через Інтернет товар розраховуйтеся лише після його отримання! Ні в якому разі не перераховуйте завдаток чи навіть всю суму наперед. Це обман!

Інформація про події внесена до єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Триває досудове розслідування.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button