Кримінал

Стріляв у людей і поранив жінку: судитимуть російського військовослужбовця

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно російського військовослужбовця за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомляють у Чернігівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 2 березня 2022 року в денний час доби обвинувачений, перебуваючи на одній із вулиць окупованого російськими військами села Сибереж Чернігівського району Чернігівської області, з метою залякування цивільного населення та заподіяння тілесних ушкоджень, здійснив постріли з автоматичної вогнепальної зброї у сторону місцевих жителів – чоловіка та жінки, які не становили для нього жодної загрози. У результаті потерпіла отримала вогнепальне поранення плеча.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права цивільне населення не може бути об’єктом нападу.

За вчинене військовослужбовцю РФ загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ще статті по темі

Back to top button