Кримінал

Подробиці вбивства поліцейського на Чернігівщині: версії та позиції сторін

Нещодавно Чернігівщину сколихнула новина про вбивство Олександра Левченка – інспектора сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №1 (м. Бахмач).

Володимир Нідзельський, начальник Головного управління Національної поліції в Чернігівській області висловив співчуття родині старшого сержанта поліції, який помер у лікарні внаслідок поранення, отриманого в позаслужбовий час. ДБР продовжує розслідування цієї справи.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19 листопада пізно ввечері поліцейський разом із дружиною та своїм колегою перебували в середмісті неподалік одного з місцевих кафе. До них підійшов працівник судової охорони і без пояснення причин завдав поліцейському кілька ножових поранень, від яких той упав на землю.

Працівника служби судової охорони було затримано на місці події. Пораненого поліцейського госпіталізували до реанімаційного відділення, де від отриманих ран він помер. Така офіційна версія слідства.

До редакції ЧЕline звернувся батько затриманого – Юрій Горбач. Чоловік розказав свою версію ситуації.

За словами чоловіка, його син Михайло Горбач – чемпіон Європи з пауерліфтингу. Відповідно, мовляв, не п’є, не курить і не вживає наркотиків. У злощасний день він відпочивав із дівчиною в більярдному клубі. Туди зайшли працівники поліції, які до цього закладу відпочивали в іншому. За словами батька підозрюваного, ці поліцейські зачепили його сина, мовляв, через те, що він дуже модний і спортсмен. Зав’язалася бійка.

«Поліцейські вдарили сина палкою-телескопом, зламали руку, ребра, спричинили забій печінки, інші травми, стріляли з травматичного пістолета», – розповів Юрій Горбач.

Він каже, що є свідки, які бачили, як правоохоронці стріляли не з одного, а з двох пістолетів, а потім, підсвічуючи телефоном, збирали гільзи.

«Син дивом утік звідти, прибіг додому і каже: «Тату, мене хотіли вбити, але щоб цього не сталося, я, мабуть, ножем когось підрізав». Ми одразу викликали працівників поліції і в райвідділку написали заяву. Потім приїхали ДБР, обласна прокуратура і сина забрали», – повідомив чоловік.

Юрій Горбач каже, що на підтримку сина в Бахмачі збирають підписи.

Наразі підозрюваний затриманий перебуває під вартою в СІЗО, триває досудове розслідування.

Як було насправді і хто винен має встановити слідство.

Мабуть, менше було б неприємностей у всіх, якби замість вечірніх гулянок в різноманітних закладах, люди залишалися б вдома з близькими. Особливо ці гулянки резонують в нинішній час – коли в Україні війна…

Ще статті по темі

Back to top button